Landelijk Asbestvolgsysteem

Zakelijk

Versie: 4.4.1
Datum: 14-10-2019


Welkom bij het Landelijk Asbestvolgsysteem

De helpdesk van het Landelijk Asbestvolgsysteem wordt verzorgd door Informatiepunt WVL van Rijkswaterstaat

Bent u een LAVS koppelvlakgebruiker? Vervang dan uw PKI-Overheidscertificaat voor 1 oktober 2020!
Uit onderzoek door certificaatverstrekkers (TSP’s) en het NCSC is gebleken dat er wereldwijd een reeks certificaten wordt gebruikt die niet voldoen aan de afgesproken richtlijnen. Daarom heeft Logius besloten het PKI-Overheidscertificaat die de betrouwbaarheid van de verbindingen/informatie-uitwisseling van e-mail en websites waarborgt voor 1 oktober 2020 te vervangen. De gevolgen zijn voor u als gebruiker van de website van het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) beperkt. Als u het koppelvlak van het LAVS gebruikt heeft dit meer consequenties, zoals mogelijk het vervangen van uw eigen certificaat.
 
voor meer informatie zie het bericht op de website
 
Verwijdermethoden:
Per 1 september zijn de verwijdermethoden "Glovebag" en  "Batteryspray" beschikbaar in de inventarisatie en kunnen deze geselecteerd worden. Let op de verwijdermethode "Batteryspray" is bedoeld voor de verwijdering van asbesthoudende flens pakkingen.
 
Koppelvlak:
Het certificaat van het Koppelvlak aan RWS kant is vernieuwd. Het nieuwe certificaat is te vinden op https://www.lavsinfo.nl/lavs-0/koppelvlak-lavs/nodig-systeem/. U moet het publieke deel certificaat  productie omgeving downloaden en het zip bestand uit pakken. U kunt dan het nieuwe certificaat installeren. Check voor installatie wel of de datum van het certificaat 16-06-20 16:55 is, dat is het juiste certificaat.
 
De LAVS helpdesk is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur op 088 797 71 02.
 
U kunt uw vraag ook stellen via dit helpdeskformulier of per e-mail (informatiepuntwvl@rws.nl). Zo nodig neemt een medewerker telefonisch contact op. Vermeld daarom uw telefoonnummer. Ervaart u een storing? Vermeld dan 'storing' in het onderwerp van de e-mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de Algemene voorwaarde voor aanmelden op het Landelijk Abestvolgsysteem